dag retraite

Dag retraite in Pieterburen

Dag Retraite in Pieterburen

10,00- 17,00 uur

Onthaasten, verstillen, ruimte maken voor jezelf. Zo nu en dan is het fijn even pas op de plaats te maken en afstand te nemen van de dagelijkse hectiek. De aandacht naar binnen te richten en te zien wat er zich afspeelt in dit moment. Stilstaan om weer verder te gaan.

Op een rustieke locatie, een oud schip in de haven van Pieterburen, kun je op deze dag helemaal tot jezelf komen. Luisteren naar wat de stilte en de rust je te vertellen hebben.  Na afloop kan je opgeladen en vol energie  huiswaarts keren of kiezen voor een overnachting in een van de hotels of b&b in Pieterburen of omgeving.

Wat gaan we doen op deze dag.

De telefoon gaat uit, het is een dag van stilte en inkeer.

Ontvangst tussen 9,30 en 10,00 uur met thee/ koffie en lekkers

In de ochtend leid ik je door middel van meditatie, adem en yoga naar de stilte in jezelf.

Na de stille lunch gaan we naar buiten voor een wandeling.

Tijdens de wandeling  ontdek je de uitwerking van de stilte op je zintuigen.  We sluiten de dag af met  een ontspanningsoefening met klankschalen. Dan is het tijd om rustig weer te starten met praten en je ervaring te delen.

Data

Op vrijdagen is de dagretraite van 11.00 tot 18.00

20/ 27 oktober, 16 november, 14 december

Wil jij graag op een andere dag? Neem dan contact op dan bekijken we de mogelijkheden.

Praktisch

inloop van 9;30 tot 10;00 uur met koffie/ thee en lekkers

10.00- 12.30 uur yoga, meditatie, adem

12.30- 13.30 lunch in stilte met soep en broodjes

13.30- 16.00 wandeling met zintuigen en oefeningen

16.00- 16.45  ontspanning met klankschalen

16.45- 17.00  we beginnen met praten en delen onze ervaring ( als je dat wil)  en afsluiting

workshopleider            Yvonne Coppens

Op basis van dana.

Dana; het principe van vrijgevigheid. Het is mijn wens te leven in een wereld waarin we van elkaar leren en met elkaar delen; elkaar waarderen om wie we zijn.

Daarom is tijd voor jezelf gebaseerd op Dana. Aan het einde van het dagdeel bepaal jij wat je geeft.

Dana is een systeem dat gebaseerd is op redelijkheid. Dana is een gift, geschonken vanuit het hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden en omstandigheden.

Dana doet een appèl op eigen verantwoordelijkheid en redelijkheid. Eenvoudig uitgangspunt is: Je weet wat redelijk is en van daaruit doe je wat je kunt, niet meer en ook niet minder. Wat je doet, doe je graag en van harte, net zoals degenen die hun kennis en kunde met jou delen dat graag en van harte doen.

Het is afkomstig uit het Boeddhisme, het is één van de tien perfecties en wordt als eerste genoemd. Dana is daarom erg belangrijk in de beoefening van boeddhisten. Dana staat voor: Vrijgevigheid, vriendelijkheid, openheid. Als je vrijgevig bent, zomaar zonder dat je er iets voor terugverwacht, heeft dat gevolgen. Je hoeft daar verder niets voor te doen. Vrijgevigheid is het tegengif voor begeerte (één van de vijf hindernissen en één van de onheilzame wortels in de boeddhistische beoefening).

Je kan deze dag ook boeken als je met minimaal 4 personen bent. Dan spreken we n datum af  die iedereen past.

Ben je benieuwd of een retraite of yogavakantie  wat voor je is, maar zie je het niet zitten om meteen een heel weekend of week te boeken. Dan is dit een mooie kans om kennis te maken met stilte en rust.

Wil je graag alleen een dag verstillen ook dat is mogelijk, neem contact op voor de mogelijkheden.